The Wedding Breaker

Selamat Tengahari kawan-kawan...sihatkah kalian? Harap-harap sihat ya, bukan apa, sekarangkan cuaca tak menentu...kejap panas, kejap hujan. Jadi faham-fahamlah bila cuaca macam ni boleh undang masalah kesihatan jugak terutama bagi mereka yang kurang immunity kat tubuh badan.. cewaahhh, nasib bukan doktor..

Hmm.. rasanya dah lamakan Cik Pari-Pari tak kongsi novel terbaru yang menarik & the bommm.. (nasib tak kebabom!). Ok hari ni nak kongsi satu lagi novel karya dari Evelyn Rose..Sekali tengok tajuk ingatkan novel berbahasa Inggeris rupanya tajuk je ala Inggeris tapi isi cerita masih dalam bahasa ibudanda kita..nak tahu tajuk dia?, tajuk novel tu " The Wedding Breaker".. tu dia aihhh, ganasnya tajuk..hehehe

Cik Pari-Pari punya pemerhatian la kan.. jalan cerita novel ni memang menarik kenalah dengan cover novel ni pun sangat cantik..Nak tengok rupa novel tu.. baik kita sama-sama tengok..


Terbitan Karya Seni
Ok.. cover novel dah tengok, sekarang ni kita tengok la sikit sinopsis novel ni.. Cik Pari-Pari yakin pasti kawan-kawan akan pergi cari kat bookstore yang menjual novel ni.. Ayuh kita!

 "Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar..." - Ariana Rose

Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!

Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.


"What's so funny?"
"Talking to me?"
"Nah...just talking to the lizard. See...there... we were talking just now. I know you won't be able to understand the lizard's language.

Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!

"I'm gonna miss you...I'd rather stay by your side. Always."
"Sayang kat abang rupa-rupanya ya?"
"Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too".

Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?

"Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curit hati saya." - Tengku Adam Kamil       

Ahaa.. rasa-rasanya ada ke tidak yang berlari dengan sepantas kilat pergi menjelajah segenap ruang kedai buku @ bookstore yang terdekat mencari naskah yang menarik ni.. Ayuh cepat dapatkan...

Ini je bahan terbaru Cik Pari-Pari sebab lepas ni nak pergi "mencutikan" diri Cik Pari-Pari sekejap.. insyaallah balik dari bercuti nanti ada lagi novel terbaru yang akan menyusul untuk dikongsi.. Byeeee!