Kahwin Ganti

Assalamualaikum kawan2.. sihat? lama kan tak update blog ni.. sibuk je akhir2 ni, mmg tak sempat dibuatnya. Rasanya dah lamakan aku tak update pasal novel yang bestkan? ok aku update satu  buku yang aku rasa best dan menarik untuk aku kongsikan.. Pernah dengar dan biasa dengar pasal kahwin ganti? penah dengar tapi susah nak kuar atau dipublish kat mana-manakan?.. so mari kita layankan novel Kahwin Ganti ni...
Biar berapa kali dia datang dan pergi,
kasihku tetap kepadamu...
Novel Kahwin Ganti ni merupakan Idea karya dari penulis bernama AIFA BATRISYA.. aku share la serba sedikit sinopsis dari novel ni..Luqman Hakim
Perempuan yang bertudung semuanya sama! Nampak baik, tapi hati busuk! Cinta konon! Ada apa dengan cinta? Dah bercinta, nak kena setia. Punyalah setia, kena tinggal juga! Jadi seperti dia juga senang. Tempoh untuk berkawan dengan perempuan, hanya satu bulan. Cukup masa, tukar yang lain. Muda lagi kut! Enjoy la!

Nuqman Hakim
Bertunang, banyak dugaannya. Ramai yang tunan dengan orang lain, tapi nikah dengan orang lain. Nikah terus lagi senang. Lepas ni, boleh fokus pada belajar. Bukan macam mamat seorang tu, sibuk ke hulu dan ke hilir heret perempuan yang bukan muhrim. Macam manalah ilmu nak berkat kalau dok sibuk buat perkara tak senonoh!

Mya Zara
Bila berdua dengan lelaki itu, bayangan Nuqman selalu saja nampak pada dirinya biarpun perangai mereka ternyata berbeza. Tapi, bila wajah itu tiada di hadapannya rindu pula mula menghimpit diri. Dia sendiri tak pasti sama ada itu adalah cinta atau sekadar kerana taat setia pada yang sah memilikinya.

"Awak suka saya tak?" - Mya Zara
"Aku.. aku suka Dibo!" - Luqman Hakim

Takdir Alllah telah menuntukan jodoh di antara Luqman Hakim, pelajar tahun akhir Kejuruteraan Kimia yang kasanova, dengan Mya Zara tutor mudanya yang juga bakal kakak iparnya tatkala Nuqman Hakim menghilang secara tiba-tiba.


"Sebab dia adiklah, abang akan buat macam tu. Abang akan paksa dia ceraikan Zara dan pulangkan semula Zara pada abang. Tak selamanya dia boleh rampas semua hak abang. Kali ini abang akan bertegas. Sama ada dia suka atau tidak, Zara mesti jadi hak abang!" - Nuqman Hakim


Mampukah istana yang dibina atas dasar gantian bertahan hingga ke akhirnya? Berjayakah Mya Zara mengubah persepsi Luqman tentang perempuan dan cinta?


Haaa.... dah baca sinopsiskan? agak-agak menarik tak? kalau nak menarik atau tidak kenalah beli, sebab setiap naskah sebuah karya tu tak semestinya menarik untuk dibaca oleh orang lain.. al-maklum orang kata lain orang lain la seleranya... lain manusia lain la juga pendapatnya betul tak?

Jadi kalau nak tahu apa kesudahan kisah dua saudara kembar ni.. kenalah baca.. tak kisahlah sama beli atau dipinjam dari perpustakaan, janji anda baca. Barulah trill sket dan puas dihati kan?